6. března 2011

Pečené vepřové masíčko s hořčičnou krustou

600g vepřové krkovičky (já měla pouze kotletu bez kosti)
5 dl tmavého piva
4 lžíce medu
kmín
pepř
sůl
Krusta:
4 vejce
3 lžíce hořčice
strouhanka
pepř, sůl

Maso osolíme, opepříme a okmínujeme, vložíme do pekáčku a podlejeme částí piva. Pečeme při 170°C cca. 1 hodinu. Při pečení podléváme vodou a maso poléváme výpekem. Zbytek piva smícháme s medem a maso pečeme ještě dalších 30 min. a při tom ho potíráme medovou směsí.
V misce smícháme vejce, hořčici, sůl, pepř a tolik stouhanky, aby byla směs hustá. Naneseme silnou vrstvu na maso a dopečeme při 190°C do zlatova.








Žádné komentáře:

Okomentovat