26. února 2011

Čokoládový fondán

Vynikající zákusek nebo dort, u nás vždy zmizí za jeden den. Já jsem upekla dva fondány a ty pak slepila marmeládou. Na vrch jsem dala dvojitou porci polevy a marcipánové hvězdičky.

200 g tmavé čokolády
200 g másla (kvalitního, žádné Hery nebo polské náhražky)
50 g cukru krystal
70 g cukru moučka
5 vajec
40 g kukuřčný škrob - Gustin
špetka soli

Na polevu: 150 g tmavé čokolády
                   75 g másla
                     2 lžíce vody

Nad parou rozpustíme čokoládu a máslo, přidáme špetku soli, cukr krystal a cukr moučka a vyšleháme. Potom po jednom zašleháme celá vejce a nakonec přidáme Gustin.
Formu vymažeme máslem a na dno položíme pečící papír. Pečeme při 180°C, 30-35 min, aby dortík zůstal uvnitř měkký ne úplně propečený.
Necháme úplně vychladnout, nejlépe do druhého dne a polejeme polevou. Polevu připravíme, tak, že opět rozpustíme vše nad parou a dort polejeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat