Suroviny:260 ml vlažné vody
20 g oleje (1 velká odměrka)
10 g soli (1/2 velké odměrky)
500 g polohrubé výběrové mouky
17,5 g čerstvého droždí (můžete nahradit 1,5 lžičky instantního droždí)
5 g cukru (1 malá odměrka)
20 g oleje (1 velká odměrka)
10 g soli (1/2 velké odměrky)
500 g polohrubé výběrové mouky
17,5 g čerstvého droždí (můžete nahradit 1,5 lžičky instantního droždí)
5 g cukru (1 malá odměrka)
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme rohlíky, naskládáme na plech a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, můžeme posypat hrubou solí nebo kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200°C / 10 - 15 minut.
Dobrý deň,
OdpovědětVymazatPráve sme objavili váš blog a veľmi sa nám páči. Chceli by sme vám ponúknuť možnosť publikácie vášho blogu na našom ženskom portáli Kankan.sk a prosíme vás preto o e-mailový kontakt, kde vám môžme zaslať ďalšie detaily ponuky.
Ďakujeme vopred!
S pozdravom
Silvia Karasová
redakcia Kankan.sk
skarasova@kankan-group.com